Zondag 16 oktober 2022 – The Athora Great Bruges (Half) Marathon

Op zondag 16 oktober vindt de vijfde editie van de Athora Great Bruges Marathon plaats. In deze marathon met culinair tintje loop je door het als UNESCO Werelderfgoed erkende historische stadscentrum van Brugge en langs enkele pittoreske polderdorpen. Inschrijven kan vanaf nu! 

De Athora Great Bruges Marathon blijft bewust trouw aan de succesformule van de voorbije jaren. Het parcours gaat voor 100% over Brugs grondgebied. De start van de marathon ligt in het historisch centrum aan de Dijver. Deelnemers trekken eerst noordelijk naar de kust van Zeebrugge en keren daarna terug om te finishen in de schaduw van het Belfort op de Grote Markt. Onderweg laten passages langs pittoreske dorpen zoals Lissewege, Koolkerke, Dudzele en Zwankendamme de deelnemers uitgebreid kennismaken met alles wat Brugge te bieden heeft.

Ook de lopers en wandelaars van de halve marathon en de deelnemers aan de Family Walk over 8 km starten en finishen in deze unieke historische setting. Onderweg en aan de finish worden de deelnemers als vanouds culinair in de watten gelegd op een manier die het uitgesproken bourgondische karakter van Brugge eer aan doet.

PROGRAMMA

Zondag 16 oktober 2022

  • Start Athora Great Bruges Marathon: 10u00
  • Start Athora Great Bruges Half Marathon: 10u00

MEER INFO:

https://greatbrugesmarathon.be/nl